Over mij

Mijn naam is Sven van Merode en ik ben 19 jaar oud. Samen met mijn ouders en zusje woon ik in Etten-Leur. Na de havo volg ik nu de opleiding voor natuurkunde/scheikunde leraar aan de Fontys in Tilburg

Ik kwam via de basisschool op atletiek. Op mijn basisschool hadden ze een programma waarmee je allerlei sporten kon uitproberen en kijken of je het echt wat vond. Hierdoor had ik tafeltennis, voetbal, badminton en atletiek geprobeerd. Atletiek was het laatste onderdeel en dit sprak ook mij het meeste aan. Ik ben nu al met mijn 10e jaar als atleet bezig. Hiervan ben ik 7 jaar lid geweest van ARV Achilles. Na 7 jaar heb ik de overstap gemaakt naar Spado Bergen op Zoom voor betere trainingen. Direct nadat ik lid ben geworden werd ik gescout voor het talententeam van Spado.

Bij Spado zelf train ik mee met de sprint groep en doe ik krachttraining. De krachttraining vind plaats op maandag avond. De sprint training volg ik op donderdag avond. Bij het Atletiek Centrum Midden en West Brabant (AC-MWB) word ik door een aparte coach getraind in het hoogspringen. Deze trainingen vinden op dinsdagavond en zaterdagochtend plaats. Op woensdag en vrijdag train ik bij een lokale fysiotherapiepraktijk. Dit doe ik onder begeleiding van een therapeut. Tijdens deze trainingen pakken we mijn zwakke plekken aan en zorgen we ervoor dat deze plekken sterker gemaakt worden met verschillende oefeningen.

Mijn onderdeel in de atletiek is hoogspringen. Ik doe zowel bij de A-competitie als bij de Senioren mee. Ieder jaar ga ik 10 cm vooruit, dit is al zo'n 6 jaar dat het me elk jaar lukt om 10 cm hoger te springen. Ook dit jaar heb ik alweer 6 cm te pakken dus het is nog maar een klein stukje totdat ik de 10 cm per jaar weer haal. Op dit moment spring ik 2,16m en voor de volle 10 cm in een jaar zou ik aan het einde van het outdoor seizoen 2,20m moeten springen. Met deze 2,16m heb ik me gekwalificeerd voor het WJK in Polen. Dit is tot nu toe het hoogtepunt voor mij.

Niet altijd ging een seizoen zoals ik gehoopt had. Als C1 junior sprong ik heel het seizoen 1,70m tot frustratie toe dat ik niet verder meer kwam. Maar dan is het juist de kunst om niet op te geven en door te gaan en af te wachten wanneer de piek valt. Het seizoen daarna als C2 junior verbeterde ik mijn PR naar 1,90m dit was dus 20 cm in 1 jaar tijd.

Mijn ambitie in het hoogspringen in natuurlijk de Olympische Spelen halen en als het lukt een podium plaats. Maar om daar te komen moet je een lange weg afgaan. Zo heb ik in 2016 deelgenomen aan het WJK. In 2017 heb ik mij gekwalificeerd voor deelname aan het EJK en heb met een hoogte van 2.14m  de 8e plaats van Europa behaald.

Door het talententeam wordt ik gesteund in zowel medisch als fysiek. Hierdoor kan ik mij optimaal voorbereiden op de wedstrijden kampioenschappen en toernooien .

Filmpjes
Met enige regelmaat komen er een artikel in de media of staan er films van mij op internet:

Op 4 augustus 2015 stond er in BNdeStem een interview over mij nadat ik bij het NK van de senioren 2.10m had gesprongen.
(interview en film BNdeStem)