zondag 7 juli 2019

Voorbereiding op het NK

Inmiddels is de kwalificatieperiode voor het EK onder 23 voorbij en neemt Sven ondanks de prima prestaties hier geen deel aan. De focus is nu gericht op het NK voor senioren van 25 t/m 28 juli in Den Haag. De trainingen zijn hier de komende weken op gericht en ter voorbereiding hierop is er ook nog een wedstrijd gepland. 

Geen EK onder 23
Het EK onder 23 jaar in het Zweedse Gavle zit er voor Sven niet in dit jaar. De limiet hiervoor is door de atletiekunie dit jaar verhoogd van 2.18m naar 2.20m. Ondanks een tot nu toe prima verlopen seizoen en een nieuw PR van 2.17m is de 2.20m net een stapje te hoog gebleken. Zeker jammer gezien de huidige vorm en het feit dat de Europese limiet op 2.15m staat wat hij dus meermalen heeft behaald. 

Op naar het NK
De focus is de komende weken gericht op het NK. In de trainingen worden nog aan de laatste details gewerkt en ook is er nog een wedstrijd gepland ter voorbereiding. Fijn is dat er dit jaar bij het NK geen voorronde meer gesprongen hoeft te worden. De beste twaalf van Nederland gaan rechtstreeks de finale springen om de nationale titel. Sven is vastbesloten om een plaats op het podium te gaan bemachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten