maandag 16 september 2019

Afsluiting van het seizoen 2019 voor Sven van Merode

Het outdoor seizoen zit er voor Sven op na de competitie finale van zondag 8 september. We blikken nog kort terug op het in- & outdoor seizoen van 2019. En wordt er een vooruitblik gemaakt voor het komend seizoen 2020.

Sven sloot het outdoor seizoen zondag 8 september in Leiden af met een sprong over de 2.05m. Dit is een prima hoogte in het naseizoen waarbij trainingen op een laag pitje gezet werden i.v.m. de rustperiode.

Terugblikkend op het indoor seizoen van afgelopen winter heeft Sven een prima indoorseizoen gedraaid. Met een Nederlandse titel met een hoogte van 2.11m en met een paar goede wedstrijden werd de basis voor het outdoor seizoen gelegd. Dit loonde zich ook uit tijdens het outdoor seizoen met een persoonlijk record van 2.17m in Essen (Duitsland) op 20 juni. 2 maanden later werd het seizoen bekroond met een 2e plek op het NK te Den Haag. Gemiddeld heeft Sven een keurig seizoen gedraaid met vele hoogtes boven de 2.10m+. “Het gemiddelde is elk seizoen hoger, de piek tijdens een wedstrijd die komt er nog aan.” Aldus van Merode.

Seizoen 2020 heeft Sven de doelen al gesteld: Goed presteren op het NK indoor en outdoor en over die magische grens van 2.20m springen. Maar vooral fit blijven heeft ook de prioriteit voor Sven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten