maandag 29 juli 2019

Zilver voor Sven van Merode bij Nederlands Kampioenschap

In de spannende finale van het NK hoogspringen heeft Sven van Merode het zilver gewonnen. Een sprong van 2.14m was uiteindelijk voldoende voor het zilver.

NK hoogspringen
Zondag 28 juli 2019 was de dag van de finale hoogspringen. Om 15:10 stond de wedstrijd op het programma van het NK atletiek in Den Haag. Sven ging foutloos van start met 1.95m en ook de 2.00m, 2.05m, 2.08m en 2.11m sprong hij allemaal in de eerste poging. Bij de 2.14m waren er nog maar drie deelnemers over en ging het om de verdeling van de medailles.

De 2.14m haalde hij in de tweede poging en bleef daarna met nog een tegenstander over. Zijn tegenspeler haalde de 2.17m in de eerste poging en Sven besloot 2.17m (zijn huidige persoonlijk record) over te slaan en zijn krachten te sparen voor pogingen op 2.20m. Deze hoogte zou een verbetering betekenen van zijn persoonlijk record. Helaas lukte het niet en werd hij evenals vorig jaar weer knap tweede en kreeg hij het zilver omgehangen.

Vooruitblik
De tweede plaats vormt een mooie bekroning van een prima verlopen seizoen waarbij hij zijn persoonlijk record heeft aangescherpt tot 2.17m en vele wedstrijden heeft weten te winnen. In augustus wordt het genieten van de zomervakantie en daarna volgt nog de internationale HighJump Meeting in Zoetermeer en de promotiewedstrijd met het team van Spado. Dit vormt naar verwachting de afsluiting van het buitenseizoen. Hierna start weer de opbouw en voorbereiding naar het winterseizoen met als hoofddoel het prolongeren van zijn NK indoor titel die hij in februari 2019 wist te behalen.

Meer weten over Sven
Wil je Sven volgen of meer van hem te weten komen kijk dan eens op www.svenvanmerode.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten