zondag 24 juni 2018

Zilver bij NK Senioren

Zilver - Sven van Merode / Goud - Douwe Amels / Brons - Marius Wouters
In spannende finale van het NK hoogspringen heeft Sven van Merode het zilver gewonnen. Een sprong van 2.11m was uiteindelijk voldoende voor het zilver. Naast het springen was het ook een psychologisch spel doordat er werd overgeslagen om de tegenstander onder druk te zetten.

Kwalificatie
Op zaterdag begon het NK voor Sven met een kwalificatie wedstrijd. Hierbij zijn er 8 finale plaatsen te vergeven. Hij begon zijn wedstrijd met een prima sprong op 1.95m. Daarna werd het spannend op 2.00m doordat hij hier drie pogingen voor nodig. Nadat hij deze had behaald waren de plaatsen voor de finale vergeven en zat de wedstrijd er op.

Finale
Zondag was de dag van de finale. Om 15:20 stond de wedstrijd op het programma van het NK atletiek. Sven ging foutloos van start met 1.95m en 2.00m was in de finale geen enkel probleem. De 2.05m ging in twee keer en waren er op dat moment nog maar drie deelnemers over en ging het om de verdeling van de medailles. 


2.11m gehaald in 1e poging - Daarmee virtueel goud en al zeker van zilver
Op 2.08m haalde hij de eerste poging niet en besloot hij over te slaan aangezien hij bij het behalen van deze hoogte op brons bleef staan. De 2.11m  haalde hij in een keer en kwam hij virtueel op de 1e plaats. Zijn nog enige over gebleven tegenstander haalde 2.14m en 2.17m telkens in de 1e poging en Sven bleef pokeren door over te slaan. Op 2.20m ging hij de strijd aan waar zijn tegenstander wel slaagde lukte het Sven niet en behaalde hij een de 2e plaats. Hij heeft hiermee zijn titel van Nederlands kampioen van vorig jaar flink verdedigd en laten zien dat hij bij de beste hoogspringers van Nederland hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten