dinsdag 3 maart 2020

Zilver voor Sven van Merode op het Nederlands kampioenschap indoor

In de spannende finale van het NK hoogspringen heeft Sven van Merode het zilver gewonnen. Een sprong van 2.10m was uiteindelijk voldoende voor het zilver.

NK hoogspringen
Afgelopen zaterdag 22 februari 2020 was de dag van de finale hoogspringen. Om 14:45 stond de wedstrijd op het programma van het NK atletiek in Apeldoorn. Sven ging foutloos van start met 1.94m en ook de 2.00m en 2.05m sprong hij allemaal in de eerste poging. Bij de 2.10m waren er nog maar drie deelnemers over en ging het om de verdeling van de medailles.

De 2.10 m haalde hij in de tweede poging en bleef daarna met nog een tegenstander over. Zijn tegenspeler haalde de 2.15m in de tweede poging en Sven besloot 2.15m na zijn eerste poging die hij eraf sprong over te slaan. Hierdoor had hij nog maar 2 pogingen over op 2.20m. Deze hoogte zou een verbetering betekenen van zijn persoonlijk record. Helaas mocht het niet zo zijn en sprong Sven net de lat eraf in zijn laatste poging op 2.20m. Zijn tegenstander ging ook niet over 2.20m maar had 2.15m gehaald waardoor Sven knap op de tweede plek belandde net zoals afgelopen outdoor NK.

Vooruitblik
Het indoor seizoen is altijd enorm kort en in die korte periode heeft Sven een nieuwe aanloop weten te ontwikkelen. Hier moet nog het een en ander aan geschaafd worden maar een zilveren plak op het NK zegt al enorm veel over de potentie van de nieuwe aanloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten