zondag 1 maart 2015

Goud voor Sven van Merode op NK indoor


Zondag 1 maart februari 2015 was er in het Omnisportcentrum te Apeldoorn het indoor Nederlands Kampioenschap atletiek voor AB-junioren.  Bij het hoogspringen haalde Sven van Merode (Spado) goud met een nieuw persoonlijk record van maar liefst 2.04 meter. Hij verbeterde daarmee zijn persoonlijk record met 3 centimeter.

Hoog van start
Na ruim twee uur wachten was de wedstrijd op de hoogte van 1.86m waar Sven mee wilde beginnen. Op dat punt waren er al 9 deelnemers afgevallen en nog 6 in de strijd. Daarna sloeg hij een hoogte over en de sprong op 1.92m was weer in één keer goed waarmee hij de leiding in de wedstrijd nam. 

Strijd om podiumplaatsen
Nog twee andere deelnemers haalde in de tweede of derde poging deze hoogte en was het een strijd om de verdeling van de podiumplaatsen. De 1.95m was nog maar voor twee deelnemers weggelegd en alleen Sven wist ook 1.98 foutloos te halen. Hij mocht zich met 1.98m al Nederlands Kampioen noemen.

Nieuw persoonlijk record
Hij liet de lat vervolgens op 2.04m leggen en wist deze hoogte in twee keer te halen. Hij verbeterde hiermee zijn persoonlijk record en clubrecord met 3 centimeter. Met zijn sprong van 2.04m is hij ranglijst aanvoerder bij de B-junioren. In de indoor ranglijst allertijden is dit de 6e hoogte ooit gesprongen door een B-junior!

Poging voor Nederlands record
Aangezien hij erg goed in vorm was ging de lat naar de hoogte van het Nederlands record voor B-junioren oftewel 2.10 meter! De drie pogingen waren zeker niet kansloos maar het zat er vandaag nog niet in. Sven heeft nog heel het outdoor seizoen van 2015 de tijd om te proberen deze hoogte te springen dus wie weet?