zaterdag 27 februari 2016

Wederom Zilver voor Sven bij NK SeniorenAmper een week na het NK junioren stond er zaterdag 27 februari weer een wedstrijd in het Omnisport centrum in Apeldoorn op het programma. Ditmaal was het het NK voor de Senioren. Na een spannende strijd ging hij met het Zilver naar huis. Hiervoor was een sprong van 2.13m voor nodig.

Zilver met een gouden randje
Vorige week behaalde Sven van Merode nadat hij een week ziek was geweest bij het NK voor Junioren met een sprong van 2.04 het zilver. Dit keer was hij hier gelukkig weer (bijna) van hersteld.  De sprongen op 1.85m - 1.98m - 2.01m - 2.04m behaalde hij in één keer. Voor 2.07m waren er 2 pogingen nodig maar de 2.10m slaagde ook weer in de eerste poging. Op dit punt had hij de leiding in de wedstrijd en waren er nog 3 deelnemers over. Voor de 2.13m had Sven 2 pogingen nodig wat er voor zorgde dat het goud net aan zijn neus voorbij ging. De 2.16 werd door niemand mee gehaald. Het werd dus zilver maar met een gouden randje aangezien nummer 1 ook 2.13m had maar dan in de eerste poging.

Weer goed in vorm
De 2.16m die hij eind januari sprong en er voor zorgde dat hij deze zomer naar het WK voor junioren in Polen mag gaan zat er deze keer niet in. De 2.13m liet wel zien dat hij duidelijk weer goed in vorm was en dat het "verloren" goud een week eerder te wijten was aan zijn weekje griep. Aangezien van de senioren het ook niemand lukte om over 2.16 te springen toont nogmaals aan wat voor een unieke prestatie Sven als junior heeft neergezet toen hij 2.16 sprong.

Vooruitblik
De komende periode maart en april staan in het teken van trainingen en vinden er geen wedstrijden plaats.  In deze periode wordt de basis gelegd voor het komende zomer seizoen. Eind april en mei zijn er diverse competitiewedstrijden. Daarna volgt er half juni het NK senioren en begin juli het NK junioren. Als kers op de taart volgt dan het WK voor junioren.

In de media:
- Atletiekweek, verslag dag 1 NK Senioren (27-02-2016)
- BNdeStem  Zilver voor Sven van Merode op NK atletiek
- NOS verslag
- Verslag atletiekunie dag 1 NK indoor