zaterdag 20 februari 2016

Sven pakt zilver bij hoogspringen op NK junioren


Op 20 februari 2016 was er in het Omnisport centrum in Apeldoorn het NK indoor voor junioren. Met een hoogte van 2.04m behaalde Sven van Merode het zilver. Goud was zijn doel maar gezien de omstandigheden moet hij hier zeker tevreden mee zijn aangezien hij een week lang de griep heeft gehad.

Sven begon zijn wedstrijd op 1.95m met een goede sprong. De 1.98m verliep moeizaam maar in de derde poging ging hij er toch nog overheen. Hij leek bij 2.01m en 2.04m het ritme prima te pakken te hebben aangezien deze hoogtes uitstekend en zonder fouten verliepen. Op de 2.07m was te merken dat de griep hem nog dwars zat en had hij de energie niet meer om deze hoogte te halen (Verslag NK junioren dag 1).

Volgende week zaterdag 27 februari neemt Sven deel aan het NK voor senioren en is vast besloten daar weer een top wedstrijd te gaan springen. Eerder dit jaar haalde Sven op 30 januari 2016 met een sprong over 2.16m de WK limiet voor junioren. Het WK is deze zomer in Polen. Sven is voor deelname aan het WK en zijn trainingsvoorbereidingen nog op zoek naar sponsoren. Wilt u meer over hem weten of hem sponsoren kijk dan op www.svenvanmerode.nl

Mooi filmverslag van de tweestrijd tussen Sven en Dion van Kessel. Met dank aan Robert Bervoets voor het samenstellen.