zondag 18 juni 2017

Limiet voor EK junioren met sprong over 2.13!


Op 17 juni 2017 is het bij de "Gouden Spike" wedstrijd in Leiden igelukt om de kwalificatie limiet van 2.13m te springen voor deelname aan het EK junioren. Het EK wordt half juli gehouden in Grosseto in Italië.

Gouden Spike wedstrijd
De gouden Spike wedstrijd is een wedstrijd van hoog niveau. De top van Nederland maar ook atleten uit omringende Europese landen zijn daarbij aanwezig. Zo ook bij het hoogspringen met deelnemers uit België en Duitsland.

De wedstrijd in Leiden begon met wat foutsprongen maar vanaf de 2.05m verliep de wedstrijd erg goed. Bij het behalen van de 2.13m was de ontlading en blijdschap erg groot. Met het behalen van de limiet mag ik namens Nederland deelnemen aan het EK voor junioren en kan ik het oranje teneu, wat ik ook bij het WJK had, weer aantrekken. 

Wedstrijden eerder dit jaar
Dit jaar zijn we later dan anders aan zijn buitenwedstrijden begonnen. De wedstrijden in mei stonden in het teken van het werken aan techniek en lagen de resultatn tussen de 2.00m en 2.05m. Voor juni stonden wedstrijden op het programma om limietpogingen te doen. Dit is dan ook zeker goed gelukt.

Vooruitblik NK's en EK junioren
Over twee weken staat het NK voor junioren in Vught op het programma. Deelname aan het NK voor senioren in Utrecht is nog even afwachten aangezien dit in het weekend voorafgaand aan het EK junioren gepland staat en het afhangt wanneer er wordt afgereisd naar Italië.