maandag 25 september 2017

Mooie afsluiting hoogspringseizoen 2017

Het hoogspringseizoen 2017 zit er voor Sven van Merode op. In september stond er eerst het Zuid Nederlands kampioenschap op zijn programma gevolgd door een competitie finale met het juniorenteam van Spado en de wedstrijd voor promotie of degradatie van het senioren team van Spado. Dit was zijn laatste wedstrijd als junior en gaat hij volgend jaar over naar de categorie senioren.

Zuid Nederlandse Kampioenschappen
Het zuid Nederlands kampioenschap is een strijd tussen de beste atleten van Brabant en Limburg. Sven kreeg hierbij vooral tegenstand van zijn (oud)trainingsgenoten van het Atletiek Centrum voor midden en west Brabant (AC-mwb). Door deze tegenstand was het een mooie wedstrijd. Echter op een hoogte van 2.05m moesten zij het antwoord schuldig blijven en was de titel binnen.

Finale juniorenteam Spado
Het team van Spado had zich voor de zomervakantie met een klein punten verschil nog net als 12e geplaatst voor de finale van de junioren teams van Nederland. Een week voor de wedstrijd hadden de teamleden met elkaar een prognose gemaakt van de onderdelen. Deze was voor een ieder erg scherp en zou zo maar eens top 5 kunnen opleveren. De dag begon goed en iedereen haalde zijn prestatie van de prognose of deed het beter. Het resultaat was dat het team tot aan het 8e onderdeel van de 12 aan de leiding stond. Uiteindelijk heeft het team de 2e plaats gehaald van Nederland.

Sven zijn bijdrage aan deze prestatie was een hoogte van 2.10m. Zijn wedstrijd verliep voorspoedig en alleen een windvlaag die zorgde dat de lat er af ging voor Sven sprong zorgde er voor dat hij een nieuwe poging moest doen om de hoogte te halen. Voor de rest verliep het hoogspringen perfect die dag. Ook op de afsluitende estafette liet hij zien dat hij de meeste sprinters goed bij kan houden. De wissels verliepen minder soepel maar brachten de 2e positie niet meer in gevaar.

Promotie-degradatie wedstrijd Senioren team Spado
Een week na de junioren was het aan de senioren om te laten zien dat ze in de eerste divisie thuis horen. De hoogspringwedstrijd liep voor Sven niet echt geweldig. Met een foutsprong op de beginhoogte en op 2.00m was een derde poging nodig om de hoogste score voor het team veilig te stellen. Hierna kon hij stoppen en zich concentreren op de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) waar Sven de 200 meter liep. De eindtijd was net iets boven de 2 minuten en een nieuw clubrecord. Het senioren team eindigde uiteindelijk als 4e en daarmee handhaven ze zich in de eerste divisie.