woensdag 15 november 2017

Jaaroverzicht 2017De trainingen voor het winterseizoen zijn weer begonnen en binnenkort staan de eerste (oefen)wedstrijd op Sven zijn  programma. Een mooi moment om terug te kijken op een super succesvol seizoen 2017 voor zowel indoor, outdoor als op Europees niveau.

Vier keer Nederlandse kampioen
Het jaar begon met goud bij zowel het NK voor junioren (2.07m) als senioren (2.12m). In het buitenseizoen verliep het NK voor junioren al even goed en werd Sven voor de 3e maal dat jaar Nederlands Kampioen (2.07m). Twee weken later was er de spannendste wedstrijd voor Sven tot dan toe. In de wedstrijd werd ook een psychologische strijd gevoerd doordat tegenstanders blufpoker speelde met het overslaan van hoogtes. Sven speelde dit spel ook heel sterk en met zijn laatste sprong over 2.16m troefde hij de concurrentie af en een vierde keer kampioen van Nederland was een feit. Deze prestatie is een zeldzaamheid!
 
Limiet voor EK junioren
Op 17 juni 2017 heeft Sven zich bij de internationale wedstrijd "De Gouden Spike" in Leiden met een sprong van 2.13m hoog geplaatst voor het EK junioren in Grosseto in Italië.

EK junioren in Grosseto in Italië
Het EK voor junioren werd van 20 t/m 23 juli gehouden in Grosseto in Italië. Sven nam deel op het onderdeel hoogspringen. Donderdag 20 juli is het Sven gelukt de finale van het hoogspringen te halen! Met een foutloze reeks 1.95m - 2.00m - 2.05m - 2.09m en in de tweede poging over 2.12m behoort hij tot de twaalf finalisten (als 8e geplaatst). 

Met een goed gevoel vanuit de kwalificaties begon hij aan de finale. Het niveau van de groep lag hoog en de
aanvangshoogte was dan ook gelijk 2.05m waar hij direct in slaagde. Ook de hoogtes 2.10m en 2.14m leken als
vanzelf te gaan en koste hem ogenschijnlijk geen moeite. De  2.17m welke anderhalve week daarvoor op de training nog wel lukte haalde hij nu niet. Met het resultaat een 8e plaats op het Europese kampioenschap voor junioren mag hij zeker super trots zijn!

Resultaten seizoen 2016-2017
Dit seizoen heeft Sven 21 wedstrijden gesprongen. Zes indoor en 15 outdoor wedstrijden. In het hele jaar sprong hij bijna elke wedstrijd (19x) wel hoger dan 2.00m of hoger. Zijn gemiddelde ligt dit jaar hoger dan alle voorgaande jaren en komt uit op iets meer dan 2.06m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten