zaterdag 16 februari 2019

Nederlands Kampioen Hoogspringen

Sven van Merode mag zich sinds afgelopen weekend weer kampioen van Nederland noemen. Hij wist zijn titel bij het Nederlands kampioenschap Atletiek weer te heroveren. Een foutloze reeks van sprongen tot aan 2.08m en 2 pogingen op een hoogte van 2.11m leverde hem het Goud en de titel Nederlands Kampioen op.

Voorbereiding op het NK
In de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap had de griep de planning aardig in de war geschopt. Er bleven maar 2 wedstrijden over ter voorbereiding op het NK. Drie weken geleden had hij zijn eerste wedstrijd deze winter en haalde 2.10m. Bij de IFAM in Gent op 9 februari 2019 kwam hij niet verder dan 2.00m.  Het was dus even afwachten hoe hij er nu voor stond.
 
Nederlands Kampioenschap indoor
Zaterdag 16 februari 2019 was het vroeg opstaan. Bij het Nederlands kampioenschap Atletiek (indoor) stond het hoogspringen als eerste op het programma. Sven begon zijn wedstrijd keurig op 1.95m en wist ook 2.00m, 2.05m en 2.08m foutloos uit te voeren. Al de andere deelnemers hadden op diverse hoogtes foutsprongen staan en hierdoor stond Sven virtueel aan de leiding. Op de hoogte van 2.11m waren er nog 2 deelnemers over. Sven had hier twee pogingen voor nodig en zijn concurrent drie. De 2.14m werd door beide niet gehaald en daarmee was met 2.11m de winst voor Sven en is hij net als 2 jaar geleden weer Nederlands Kampioen Hoogspringen.
 
Doelen outdoor 2019
Met dit prachtig resultaat en kan er verder gewerkt worden richting het outdoor seizoen. Hier is het eerste doel zich te kwalificeren voor het EK onder 23 jaar begin juni in Zweden. De limiet hiervoor is onlangs door de atletiekunie bekend gemaakt. Reeds vele jaren is de kwalificatie hoogte voor dit toernooi 2.18m maar dit jaar is de hoogte vastgesteld op 2.20m. Zowaar een flinke uitdaging gezien zijn PR van 2.16m maar Sven is vastbesloten de limiet te gaan halen. Verder is het podium bij het NK outdoor eind juli het tweede doel voor dit jaar.Wil je Sven ondersteunen op zijn weg naar het EK onder 23 jaar in Zweden neem dan even contact op via de contactpagina op de website.

Vooruitblik
Voor Sven zit korte maar succesvolle indoor seizoen er voor dit jaar op. Na een korte periode van herstel volgen een paar maanden van krachttraining en opbouw naar het begin van het zomerseizoen. De eerste wedstrijden zijn eind april of begin mei. Wil je meer weten over Sven of tussentijds volgen neem dan eens een kijkje op www.SvenvanMerode.nl

In de media:
BNdeStem --> Svenvan Merode heeft zijn nationale hoogspringtitel terug: "Nu die pieknog"
Atletiekunie --> NKsenioren dag 1
Omroep Ons West Brabant --> Svenvan Merode NK indoor Hoogspringen
NOS --> VerslagNK indoor 2019
Atletiek.nu --> Uitslag NK hoogspringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten