zondag 27 januari 2019

Goede start indoor seizoen 2019


Bij de indooratletiekwedstrijd op zaterdag 26 januari 2019 in Apeldoorn heeft Sven van Merode zijn indoor seizoen buitengewoon goed geopend door 2.10m te springen en daarmee ook deze wedstrijd te winnen. Hij is daarmee goed op koers voor het NK-indoor half februari 2019.
 
Start indoorseizoen
Het indoor seizoen is voor Sven later van start gegaan dan ooit. Doordat hij begin 2019 last had van de griep ging zijn wedstrijd op 6 januari in Duitsland niet door. De wedstrijd in Apeldoorn is daarmee 3 weken voor het NK-indoor zijn eerste wedstrijd sinds begin september vorig jaar. Het was dus even afwachten hoe hij er voor stond.

Hij opende de wedstrijd met een hoogte van 1.95m en ging foutloos verder met 2.00m en 2.05m. De 2.10 koste iets meer moeite maar werd in de derde poging overtuigend gehaald.

Hier bleef het bij maar deze hoogte is een geweldig goede start en geeft volop vertrouwen richting het NK indoor.

Sportgala
Direct na de wedstrijd in Apeldoorn was het om 19:30 snel instappen op weg naar het Sportgala in Etten-Leur.  Sven was een van de kandidaten die kans maakte om Sportman van het jaar 2018 in Etten-Leur te worden.  Na een snelle rit en een vliegensvlugge verkleedpartij was Sven net op tijd in de Nobelaer om daar te vernemen dat hij tot een van de drie genomineerde behoorde die op het podium mochten verschijnen waarna de uitslag volgde.

Nadat Sven een jaar geleden was gekozen tot sportman 2017 van Etten-Leur was het dit jaar de beurt aan zwemmer Timo Spaans. Dat Sven dit jaar tot de drie genomineerde behoorde vormt zeker ook een mooie bekroning op 2018 waar hij zich heeft weten te handhaven aan de top van het Nederlandse hoogspringen.
 
IFAM en NK
Over 2 weken neemt Sven in Gent (Belgiƫ) deel aan de Internationale Flanders Atletiek Meeting (IFAM). Hier nemen veel nationale en internationale atleten aan deel. Dit is een mooie laatste voorbereiding op het NK indoor voor senioren dat een week later plaats vindt.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten