zondag 19 juni 2016

7e plaats bij NK senioren


Het is Sven afgelopen zondag niet gelukt het podium te bereiken bij het hoogspringen op het NK voor senioren.


Met een hoogte van 2.00m en een 7e plaats was hij absoluut niet tevreden. Vorig jaar nog haalde hij bij het NK 2.10m en afgelopen winter haalde hij zelfs 2.16m waarmee hij zich kwalificeerde voor het WK voor junioren deze zomer. Een wedstrijd om snel te vergeten en de focus nu te richten op het NK voor junioren begin juli.

Op vrijdag 17 juni waren er de hoogspring kwalificaties voor de finale. Sven kwam de kwalificaties goed door. In de finale was hij de enigste deelnemende junior tussen de senioren. Op basis van zijn resultaat van vorig jaar waar hij net geen derde werd met 2.10m en zijn resultaat afgelopen winter waar hij met 2.13m 2e was op het NK senioren en de behaalde limiet van 2.16m waren de verwachtingen hoog en een podium werd haalbaar geacht.

De voorbereidingen afgelopen seizoen verliepen goed en ook van blessures is geen spraken. Zijn gemiddelde hoogte van de wedstrijden dit buiten seiszoen is 7 cm hoger dan vorig jaar. Groot was dan ook de teleurstelling dat de lat er op 2.05m drie keer af ging en het einde wedstrijd was met 2.00 meter als resultaat. Er was dus even geen feestje te vieren en een echt aanwijsbare rede waar het aan lag is er niet.

Met het gegeven dat alle zaken zoals conditie, techniek en kracht op orde zijn is inmiddels de knop om gezet en is de blik gericht op de volgende wedstrijd. Begin juli staat het NK junioren op het programma. Sven is vastbesloten daar te laten zien wat hij in huis heeft!