maandag 1 augustus 2016

WK junioren in Bydgoszcz (Polen)


Sven is afgelopen maandag 25 juli met nog 19 andere deelnemers teruggekeerd van het WK voor junioren. Het WK voor junioren werd van 19 t/m 24 juli gehouden in het Poolse Bydgoszcz. Sven nam deel op het onderdeel hoogspringen. Zijn doel voor dit toernooi was om te proberen de finale te halen. Helaas is dit niet gelukt. Hij haalde 2.09m wat niet genoeg was om naar de finale te gaan. Met deelname aan dit WK heeft hij veel ervaring op kunnen doen. Sven was een van de  jongste deelnemers en behoort nu al tot de beste 24 hoogspringers van de wereld!

WK Kwalificatie ronde
Woensdag  20 juli 2016 stond al een lange tijd dik omcirkeld in de agenda van Sven. Het is de dag van de kwalificatie ronde op het WK junioren. De aanvangshoogte van 2.00m was gelijk een goed begin. 2.05m was wat lastiger maar ook deze hoogte werd uiteindelijk bedwongen. De 2.09m ging direct goed hij leek daarmee goed in de wedstrijd te zitten. De 2.13m was helaas niet haalbaar en betekende einde wedstrijd.

Hoog niveau
Om de finale te halen bleek later zelfs 2.16m nodig te zijn. Voor Sven zou dit betekenen een evenaring van zijn persoonlijk record en evenaring van het Nationale record indoor. Een zeer serieuze hoogte dus. Het niveau lag dit jaar beduidend hoger aangezien voorgaande jaren 2.14m (foutloos) genoeg was om de finale te halen. Daarnaast is de conclusie dat de meeste van de finalisten minimaal een jaartje ouder zijn dan Sven en een PR van boven de 2.20m hebben staan. Uiteindelijk niet vreemd dat de finale dus moeilijk haalbaar was.

Toernooi ervaringen
Het gehele toernooi was zeker een super ervaring waar hij de komende jaren zijn voordeel mee kan doen. Er waren wel een aantal minpuntjes te noemen. Er was een goed hotel beloofd maar het werd een studentenflat waar de gordijnen niet eens van dicht konden. Het eten was nu ook niet echt top. De reis met het vliegtuig viel mee maar daarna uren met de bus vielen erg tegen. Veel rumoer in de flat. Kortom zaken die het er niet makkelijker op maken.

De pluspunten zijn er natuurlijk ook. Zo ben je met een hele leuke groep sporters op pad, die elkaar steunen bij de voorbereiding op de  wedstrijden. Niet te vergeten de ondersteuning vanaf de tribune wat een heel gezellige sfeer geeft. Echt een ervaring om van te genieten en nooit meer te vergeten.
Tussen al deze zaken door mag je dan zelf ook nog “even” je eigen wedstrijd springen. Je moet het mee gemaakt hebben om hier een volgend toernooi goed op voorbereid te zijn.

Vooruitblik
In 2016 staan er voor Sven nog een paar competitiewedstrijden op het programma. Hierna volgt al snel de voorbereiding op een nieuw indoor seizoen. Richting zomer 2017 is er het EK voor junioren in Italië waar Sven zich voor wil gaan plaatsen. Maar nu eerst vakantie en genieten van deze super mooie ervaring op het WK junioren. Hij was er toch maar mooi bij en dat kunnen er niet veel zeggen!

In de media:
- BNdeStem --> Van Merode en Wijnmalen niet naar WK-finales
- DeBode --> SPADO-atleet Sven van Merode actief op WK junioren
- Atletiekunie --> Verslag WJK Bydgoszcz dag 2