woensdag 21 september 2016

Promotie naar 1e divisie vormt mooie afsluiting seizoen 2016

Na een mooi WK junioren in juli was er een periode van rust en  stonden er even geen hoogspring wedstrijden op het programma. Op 11 en 18 september was het weer hoogspringtijd bij respectievelijk de finale van de A-competitie en de Promotie/Degradatie wedstrijd voor de senioren mannen. In het weekend van 1 oktober zit het buitenseizoen er na de clubkampioenschappen echt op. Wat volgt is veel trainen ter voorbereiding op het indoorseizoen.

Competitie A-junioren
Met een heerlijk zonnetje was het lekker springen bij PAC in Rotterdam. Op het moment dat Sven aan zijn wedstrijd (1.90m) begon waren er, zoals wel vaker het geval, nog maar een paar deelnemers over. Ook de 1,95m was makkelijk te bedwingen. Op 2.00m ging het wat minder makkelijk en waren er een paar pogingen voor nodig. Hiermee was hij winnaar van het hoogspringen. Uiteindelijk werd het A-Junioren team van Spado 4e van Nederland.

Promotie/Degradatie wedstrijd Senioren
Het FBK stadion in Hengelo was het strijdtoneel voor promotie naar de 1e divisie of degradatie naar de 2e divisie. Voor Sven was het doel om het maximale aantal punten op dit onderdeel te halen. Bij het inspringen bleek dat de hoogspring mat slecht was. Bij de landing zakte Sven er diep in weg. De sprong van 1.90m ging nog goed maar bij de 1.95m kwam hij bij zijn landing zodanig diep in de mat dat hij met zijn rug de bodem raakte! Op 2.00m heeft hij nog wel 2 pogingen gedaan maar de derde poging niet meer gesprongen om blessures te voorkomen.

De mannen van Spado waren vorig jaar al gepromoveerd naar de 1e divisie en streden dus om behoud. De nummers 6 stonden voor het laatste onderdeel maar een paar punten achter op nummer 1. De afsluitende estafette was dus super spannend. Het eind resultaat mocht er wezen. De mannen werden 4e en bleven daarmee in de 1e divisie.

Bij het vrouwen team deed Kim van Merode dit keer mee op de 100m sprint en verbeterde daar haar PR. De vrouwen hadden gedurende de dag een mooie voorsprong opgebouwd en eindigde als derde en promoveerde daarmee van de 2e naar de 1e divisie. Hiermee komen de mannen en de vrouwen teams van Spado volgend jaar beide uit in de 1e divisie!

Laatste buitenwedstrijd
De clubkampioenschappen bij Spado op 1 oktober is voor dit seizoen de allerlaatste keer buiten. Inmiddels zijn de trainingen voor het indoor seizoen al gestart. Wedstrijden staan pas op zijn vroegst half december  in de planning.

In de Media:
- BNdeStem --> zowel mannen als vrouwen Spado in eertste divisie
- BNdeStem --> Sprint en Spado houden de regionale eer hoog
- Atletiekunie --> het competitiejaar 2016 in vogelvlucht
- DeBode --> A-junioren van AV SPADO 4e van Nederland in finale
- DeBode --> Spado Senioren geplaatst voor 1e divisie