maandag 21 mei 2018

Goede eerste wedstrijden outdoor 2018

Eind februari sloot Sven het hoogspring indoor seizoen af met het NK waar hij bij de senioren 4e werd. Niet helemaal wat hij er van verwacht had maar zo gaat het nu eenmaal ook wel eens in de sport.

Hierna volgde twee maanden van intensieve trainingen om de kracht lenigheid en belastbaarheid verder te vergroten. Meestal zijn het niet de leukste trainingen en het is vooral  ook erg afzien maar het is wel nodig om goede wedstrijden te kunnen springen.
   
Eind april en begin mei is het dan zover en staan de eerste wedstrijden op het programma. Als eerste was er voor Sven de senioren competitie Hier liet hij gelijk weer zien wat hoogspringen is en noteerde maar liefst 2,15m wat een centimeter onder zijn PR is. Nog nooit had hij zo goed zijn seizoen geopend.

In  de weken tot aan Pinksteren lag de focus vooral op het technische aspect en gaat het er om om alle delen van de sprong te perfectioneren. In het pinksterweekend wordt er nog een schepje bovenop gedaan en is er dat gehele weekend een trainingskamp.
 
Op 2e pinksterdag volgt dan een (trainings)wedstrijd waarbij de verbeteringen in de praktijk kunnen worden gebracht. De T-meeting in Tilburg kende een sterk deelnemersveld. Sven wist deze wedstrijd te winnen met 2.07m en dat na een intensief weekend van trainingen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten