zaterdag 17 februari 2018

4e plaats op NK indoor

Bij het Nederlands Kampioenschap indoor voor Senioren heeft Sven met 2.09m een vierde plaats behaald. Het is helaas niet gelukt de titel van kampioen dit jaar opnieuw in de wacht te slepen. De hoogte van 2.09m zou goed zijn geweest voor brons maar hij had in de voorgaande sprongen te veel foutsprongen waardoor een 4e plaats het hoogste haalbare was. Hij was met de behaalde hoogte niet tevreden aangezien hij de weken daarvoor steeds beter ging springen met vorige week zelfs een 2.15m resultaat.

Nederlands kampioenschap indoor
Terugkijkend op de wedstrijd had hij op verschillende hoogtes meerdere pogingen nodig. De 2.09m was weer vanouds en leek hij op de goede weg. Op 2.12m noteerde hij drie keer een foutsprong en lag hij uit de race. Bij deze pogingen had hij zichtbaar last van het startschot naast hem. De foutsprongen zorgde er ook voor dat een podiumplaats er net niet in zat. Hij had op het NK helaas dus geen topdag  en kon niet dat extra stapje leveren wat er vaak bij de kampioenschappen of toernooien wel in zit.

Objectief gezien is een vierde plaats op het NK voor senioren een fantastisch resultaat aangezien hij dit jaar voor het eerst senior is. Dat hij vorig jaar zowel indoor als outdoor het kampioenschap bij de senioren en junioren won onderstreept nog maar eens dat dit een unieke prestatie is die maar heel weinig junioren hem nadoen. De verwachtingen en daarmee de spreekwoordelijke lat ligt hierdoor dan ook erg hoog en doe je niet zomaar even.  

Vooruitblik
Met het NK indoor komt er ook een einde aan het indoor seizoen van deze winter.  De komende maanden staan in het teken van kracht en conditie trainingen. Medio april/mei wordt er steeds meer gefocust op techniek en deelname aan oefenwedstrijden op weg naar het NK outdoor in juni.  Sven is vast van plan om het de concurrenten daar lastiger te maken en te laten zien waartoe hij in staat is.

In de Media:
Internetbode

Geen opmerkingen:

Een reactie posten