dinsdag 27 december 2016

Kandidaat Sportman 2016 & sterke start indoorseizoen


Sven is een van de kandidaten voor de titel "Sportman 2016". Op 28 januari 2017 wordt tijdens het sportgala in Etten-Leur bekend gemaakt wie de winnaar wordt. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen hiervoor kun je stemmen op Sven. Ga hiervoor naar www.sportgala-ettenleur.nl Aan de linkerzijde van de pagina staat de mogelijkheid om te stemmen. Direct naar de stempagina, klik dan hier.
Daarnaast is Sven op 26 december het indoor seizoen sterk van start gegaan. Tijdens een wedstrijd in Gent won hij de hoogspringwedstrijd met een hoogte van 2.08 meter.


Indoorwedstrijd Gent
De indoor in Gent was de eerste wedstrijd na een trainingsperiode van drie maanden. Het is dan altijd even afwachten hoe het er voor staat en hoe de technische aanpassingen uitpakken. Met een resultaat van 2.08 meter als start van het indoor seizoen is hij erg tevreden. De wedstrijd verliep soepel met aanvang 1.91m, vervolgens naar 1.97m en daarna via 2.02m in de derde poging over de 2.08m.
De voornaamste tegenstander was wel de wachttijd. De wedstrijd in Gent loopt meestal wel uit maar was nu extreem. Het hoogspringen begon met wat vertraging omstreeks 15:00 uur met 64 deelnemers. Pas om 20:15 kon Sven zijn eerste sprong maken.


Kandidaat sportman 2016
Voor het sportgala in Etten-Leur is Sven genomineerd voor sportman 2016. De nominatie vormt een mooie bekroning op 2016. Nu nog afwachten wat op 28 januari 2017 de beslissing van de jury zal zijn tijdens het sportgala in de Nobelaer.


Stemmen voor publieksprijs
Naast de kans op sportman 2016 is er ook de kans om de publieksprijs te winnen. Hiervoor kun je stemmen via de site van het sportgala. Ga hiervoor naar
www.sportgala-ettenleur.nl Aan de linkerzijde van de pagina staat de mogelijkheid om te stemmen. Klik hierop en je kunt je stem uitbrengen op Sven van Merode. Stemmen kan nog tot 15 januari 2017. Stemmen van buiten Etten-Leur is ook toegestaan.

2016 in vogelvlucht
Zijn bijzondere rij prestaties in 2016 waren allereerst het Nederlands record indoor van 2.16m en tevens kwalificatie voor het WK junioren in Polen. Daarna volgde op zowel het NK indoor junioren (2.04m) en indoor senioren (2.13m) zilver. In het buitenseizoen werd Sven met 2.07m Nederlands kampioen bij de junioren en op het WK junioren 23e met 2.09m


Wedstrijd vooruitblik
Voor het indoorseizoen staat er eerst nog een wedstrijd in Duitsland op het programma en nog drie wedstrijd in Apeldoorn. De wedstrijd in Duitsland en de eerste wedstrijd in Apeldoorn vormen in januari de voorbereiding op het NK indoor senioren en NK indoor junioren.